UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Ekonomsko-poslovna fakulteta, Maribor (EPF)
POSLOVALNI ČAS/ IZPOSOJA NA DOM: Ponedeljek, Sreda, Petek 8.30 - 14.00. Torek, Četrtek 8.30 - 17.00. ČITALNICA: Ponedeljek, Torek, Sreda, Četrtek 8.30 - 17.00, Petek 8.30 - 14.00. Poletni poslovalni čas (julij-avgust) / Knjižnica in čitalnica: torek in četrtek 9.00 - 14.00.
  • Z informacijsko družbo k hitrejšemu trajnostnemu razvoju? = More rapid sustainable development through an information society?
    Kovačič, Art ; Slabe Erker, Renata
    Slovenija se na vseh ravneh približuje standardom EU in to velja tudi za prevzemanje smernic informacijske družbe. V prispevku želiva pokazati vpliv tega procesa na konkurenčnost in trajnost. To ... zadnje je predmet najinega proučevanja. Izhajava iz teze, da sloni paradigma trajnostnega razvoja na uporabi novega znanja oziroma da je trajnostna raba informacijskih potencialov v sodobni družbi enakovredna rabi drugih razvojnih potencialov. Tezo testirava na analizi povezanosti kazalcev. Pokaževa tudi, da je Slovenija razmeroma dobro opremljena z IT, na področju politike mreže pa je šibka, kar trajnostno ni zaželeno. Zaključujeva, da je informacijska vsebina trajnosti v Sloveniji nižja od dosegljive predvsem zaradi neučinkovitih politik.
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2005
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 1216910