UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Vloga učinkovitosti virtualnega vodenja pri medfunkcijskem sodelovanju v matrični organizaciji : doktorska disertacija
    Bizilj, Sanja
    V obdobju globalizacije, pospešenega razvoja digitalnih komunikacijskih tehnologij, dostopnosti do informacij in specializacij znanj, postajajo organizacijske strukture bolj sploščene, ... decentralizirane in geografsko razpršene. Eden največjih izzivov kompleksnih organizacij, ki se pogosto organizirajo v matrične strukture, je virtualno vodenje. Po eni strani zahteva spodbudno okolje in motivacijo zaposlenih iz različnih kulturnih in geografskih okolij ter po drugi strani visoko uspešnost medfunkcijskega sodelovanja na vseh ravneh organizacije. Čeprav se medfunkcijsko sodelovanje v strokovni in znanstveni literaturi izpostavlja kot ključni faktor za uspešnost poslovanja v kompleksnih matričnih organizacijskih strukturah, je število raziskav, ki bi povezovale medfunkcijsko sodelovanje z virtualnim vodenjem še vedno precej skopo. V okviru doktorske disertacije sem na podlagi preteklih raziskav oblikovala konceptualni model in raziskala povezanost dejavnikov, kot so pogostost in kakovost komunikacije med vodjo in podrejenim ter spretnost mreženja vodje, z učinkovitostjo virtualnega vodenja ter povezanost učinkovitosti virtualnega vodenja z medfunkcijskim sodelovanjem. Preko navedenih dejavnikov sem raziskala tudi mediacijsko vlogo učinkovitega virtualnega vodenja za medfunkcijsko sodelovanje. V raziskavi je sodelovalo 133 podrejenih in 91 vodij, ki imajo medosebni odnos med podrejenim in vodjo vzpostavljen virtualno, so vključeni v medfunkcijske time in delujejo v globalni organizaciji z matrično organizacijsko strukturo. Za analizo modela sem uporabila metodo modeliranja strukturnih enačb (SEM), in sicer tehniko modeliranja delnih najmanjših kvadratov (PLS-SEM). Z rezultati raziskave sem potrdila, da sta kakovost komunikacije med podrejenim in vodjo ter sposobnost mreženja vodje pozitivno povezana z zaznano učinkovitostjo virtualnega vodenja. Potrdila sem, da ima učinkovitost virtualnega vodenja tako neposredni vpliv kot tudi mediacijsko vlogo za medfunkcijsko sodelovanje. Hkrati so rezultati raziskave pokazali, da pogostost komunikacije med vodjo in podrejenim nima značilnega vpliva na zaznavo učinkovitosti virtualnega vodenja.
    Vrsta gradiva - disertacija ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [S. Bizilj], 2023
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 158118403

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Psihologija
 Diss BIZILJ S. Vloga
OHK - Psihologija
 Diss BIZILJ S. Vloga
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...