UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Kompetence splošnih knjižničarjev za delo z otroki s posebnimi potrebami : primer Knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec : diplomski seminar
    Pirnat, Liza
    Diplomski seminar obravnava problemsko področje kompetenc splošnih knjižničarjev za delo z otroki s posebnimi potrebami, celotni diplomski seminar pa se naslanja na otroke z duševnimi motnjami v ... razvoju. Na začetku so predstavljene temeljne naloge in namen splo-šne knjižnice za uporabnike s posebnimi potrebami. V jedru diplomskega seminarja je ome-njeno zagotavljanje dostopnosti do gradiva in prostorov knjižnice ter medijski formati, ki jih knjižnica mora imeti, da je gradivo dostopno vsem skupinam uporabnikov. Eno izmed po-glavij omenjenega dela govori o usposabljanju in kompetencah, ki jih knjižničarji za delo z otroki s posebnimi potrebami potrebujejo. V teoretičnem delu so prav tako predstavljeni otroci z duševnimi motnjami. Razlaga, za kakšno motnjo gre, kako se otroci z omenjeno motnjo obnašajo, kaj od knjižničarja zahtevajo. Podrobneje so opisane štiri skupine otrok z motnjami v duševnem procesu. Otroci z lažjo motnjo v duševnem razvoju in prilagoditve, otroci z zmerno motnjo v duševnem razvoju ter otroci z težjo in težko motnjo v duševnem procesu. Nazadnje pa je nekoliko predstavljeno stanje slovenskih in tujih splošnih knjižnic glede dostopa in storitev za uporabnike s posebnim potrebami. Teoretičnemu delu sledi analiza odgovorov na anketni vprašalnik, ki so ga reševali knjižničarji knjižnice Ksaverja Meška Slovenj Gradec.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [L. Pirnat], 2020
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 38545155

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000027 PIRNAT L. Kompetence
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027 PIRNAT L. Kompetence
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 0000000027 PIRNAT L. Kompetence/CD-R
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027 PIRNAT L. Kompetence/CD-R
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...