UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • La critique dans la fiction de Nathalie Sarraute = Vloga kritike v prozi Nathalie Sarraute : avec accent sur Les fruits d'or : s poudarkom na delu Zlati sadeži : diplomsko delo
    Kovačič, Nika, 1991-
    Diplomsko delo obravnava vlogo kritike proznih delih Nathalie Sarraute. Gre za kompleksno vprašanje, ki je odraz dogodkov, ki so zaznamovali 20. stoletje in spodbudili nove pristope k literaturi, ki ... se kažejo v opustitvi jasno oblikovanih literarnih oseb in poudarjeni vlogi predmeta v literaturi, kar je bilo opaziti tudi v vsakdanjiku moderne družbe. V nasprotju s klasičnim romanom, katerega so pisci novega romana zavračali in ki je bil namenjen predvsem meščanstvu, je sedaj novi roman namenjen predvsem intelektualcem, saj je zaradi svoje teoretične zasnove, pogosto manj dostopen za širšo publiko. Roman z naslovom Zlati sadeži, ki govori ravno o tem krogu intelektualcev, ki o delih presojajo brez prave argumentacije, želje po razpravi in brez dopuščanja različnih mnenj in se preprosto strinjajo z izrečenim. Roman, ki sicer ne vsebuje klasično zgrajene zgodbe, jasno definiranih oseb ali pripovedovalca, tako bralca povabi, da ob branju sam razmišlja o delu, o literaturi in umetnosti nasploh, ter skozi Tropizme poskuša najti in izaziti svoje lastno mnenje.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [N. Kovačič], 2016
    Jezik - francoski
    COBISS.SI-ID - 63384162

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Romanski jeziki in knjiž.
 DiplB FRA/43
OHK - Romanski jeziki in knjiž.
 DiplB FRA/43
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...