UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Načrt prehoda na sistem COBISS za šolske knjižnice : primer načrta za šolsko knjižnico Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik : diplomski seminar : s prilogami na CD-ROM-u
    Šink, Urška
    Leta 2015 je v veljavo stopil nov Zakon o knjižničarstvu, ki narekuje, da morajo vse šolske knjižnice v treh letih od uveljavitve Zakona preiti na sistem COBISS. Avtorica je v zvezi s tem želela ... pomagati šolski knjižnici Osnovne šole Frana Albrehta v Kamniku, zato je za knjižničarko pripravila načrt prehoda. S temo se je dodobra seznanila s pregledom literature, konkretne podatke pa je pridobila z opravljenim intervjujem z delovno mentorico Tadejo Česen Šink. Večina literature je do leta 2017 kazala pozitiven odnos do prehoda, kar pa se lahko v naslednjih letih še spremeni. Zavod Republike Slovenije za šolstvo je v februarju 2017 pripravil načrt prehoda, ki predvideva šest korakov: aktualizacija zbirke, uskladitev z računovodstvom, izobraževanje za delo v sistemu COBISS, priprava na vnašanje gradiva, vnašanje gradiva in delavnica COBISS3/Izposoja. Spremembe, ki so se pojavile po pet mesecih predvidevajo časovno bolj strnjena izobraževanja. Izobraževanja so se začela po enem letu od uveljavitve novega zakona, kar zunanjemu gledalcu lahko da vtis, da se odgovorne institucije niso dobro pripravile na prehod. Sodeč po letnem dopolnjevanju zbirke in nakupu učbenikov v nekaterih šolskih knjižnicah bo proces za večino knjižnic predstavljal veliko težavo, vendar druge alternative ni.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [U. Šink], 2017
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 65322850

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027.8 ŠINK U. Načrt/CDR
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027.8 ŠINK U. Načrt/CDR
prosto - za čitalnico
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027.8 ŠINK U. Načrt
OHK - Bibliotekarstvo
 DiplB 027.8 ŠINK U. Načrt
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...