UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Razvojni tokovi poučevanja in učenja angleščine v Sloveniji kot alegorija Guliverjevih potovanj v deželo velikanov in palčkov
    Skela, Janez
    Pričujoči prispevek z zgodovinske perspektive osvetljuje ključne razvojne smernice v okviru dosedanje prakse in politike poučevanja/učenja angleščine v Sloveniji. Zaradi zapletenosti in obširnosti ... tematike je izris razvojnih tokov, ki so odločilno sooblikovali današnje stanje na tem področju, narejen z zelo debelim čopičem. Prispevek ima zgradbo "kač in lestev". Zasnovan je kot preplet uradnih izobraževalnih dokumentov oz. učnih načrtov (tj. glavna lestev), ob tej "lestvi" pa se kronološko "vijejo" učbeniki, ki so se uporabljali v obravnavanih obdobjih. Učbeniki iz preteklosti imajo namreč zelo pomembno dokumentarno vlogo, saj so nekakšne "časovne kapsule", ki dokaj zanesljivo dokumentirajo poučevanje nekega časa. Prispevek se izteče s kratkim povzetkom trenutnega globalnega in lokalnega stanja poučevanja angleščine.
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2019
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 70753890