UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Avgustova reforma rimske vojske in njena prisotnost na ozemlju današnje Slovenije v zgodnjecesarski dobi : diplomsko delo
    Sotlar, Matija Franc
    Pričujoče diplomsko delo je sestavljeno iz dveh delov. V prvem delu je predstavljena Avgustova reforma rimske vojske. Glavna sprememba je bila ustanovitev profesionalne vojske, ki ni bila več ... namenjena zgolj vojaškim pohodom, ampak ohranjanju vojaških dosežkov imperija ter njegovi obrambi. Pomembna novost je bila tudi prisotnost vojaških sil znotraj prestolnice. Avgustova reforma je vnesla nujne formalne spremembe, ki so sledile vojaški evoluciji največjega takratnega imperija. S tem je bil položen temeljni kamen za prihajajočo cesarsko vojsko. V drugem delu diplomske naloge je predstavljena prisotnost rimske vojske v zgodnjecesarski dobi na današnjem slovenskem ozemlju in sicer za časovno obdobje od prvega cesarja Avgusta do Dioklecijana. Predstavljeni so zgodovinski konteksti in materialni ostanki, ki dokazujejo prisotnost rimske vojske na ozemlju današnje Slovenije in soseščine.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [M. F. Sotlar], 2021
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 73997315

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Zgodovina
 SKL-DiplB 0000000101 SOTLAR Matija Franc
OHK - Zgodovina
 SKL-DiplB 101 SOTLAR Matija Franc
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...