UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Metafore narave v politični znanosti
    Pikalo, Jernej
    Prispevek se ukvarja s političnimi metaforami in raziskuje načine, na katere politična znanost uporablja različne metafore za opisovanje in ustvarjanje v političnih diskurzih. Vsako zgodovinsko ... obdobje postreže s svojimi političnimi koncepti, ki so pogosto utemeljeni na metaforah iz narave. Govorimo o "vejah oblasti", "narodovem telesu", "mehanizmu tržnih sil" itn. Namen prispevka je raziskati povezavo med političnimi diskurzi in koncepcijami narave, ki se pogosto odslikavajo v političnih metaforah. Prispevek obravnava vlogo naravnih metafor v politični znanosti, njihovo delovanje, povezavo med naravo, politično znanostjo in političnimi diskurzi itn. Prvi del je namenjen predstavitvi teorij metafor, drugi del pa povezavi med naravo in političnimi metaforami.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 42, št. 4/6, jul./dec. 2005, str. 644-657)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2005
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 24538973

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 42, št. 4/6, jul./dec. 2005, str. 644-657)

loading ...
loading ...
loading ...