UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • "Na mladih svet stoji, kje pa stojijo mladi - študentje?"
    Ule, Mirjana ; Tivadar, Blanka, 1968- ; Živoder, Andreja
    V članku predstavljamo raziskovalne podatke o družbenem položaju študentske mladine, ki smo jih pridobili v letu 2008, na vzorcu študentov štirih univerz v Sloveniji (UL, UM, UP in UNG). V raziskavi ... nas je zanimalo, kako študentje upravljajo z izzivi in tveganji sodobne družbe, kako so opremljeni za tranzicijo v odraslost, ali še širše, koliko je študentska mladina v današnji poznomoderni družbi še kulturna avantgarda družbenega razvoja. Sprašujemo se, ali imamo opraviti s procesom prehajanja študija (kot blaga, dobrine, veščine) iz domene želje (po znanju, veščinah, osebni rasti, kritični miselnosti) v domeno zahteve (boj za čim boljši socialno-ekonomski položaj na trgu dela in v družbi nasploh). Če sprejmemo ugotovitve, da se študij oziroma izobrazbeni naziv vse bolj premešča na raven zahteve; kaj to pomeni za sam proces univerzitetnega izobraževanja, njegovo relevantnost v odnosu do trga dela, kako vpliva na socialno-ekonomski položaj študentov, na oblikovanje njihovih biografij in končno tudi, kaj to pomeni za stratifikacijske premike v družbi.
    Vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, št. 1, jan.-feb. 2011, str. 7-24, 299)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2011
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 30181725

vir: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 48, št. 1, jan.-feb. 2011, str. 7-24, 299)

loading ...
loading ...
loading ...