UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Mestna knjižnica Piran - Biblioteca civica Pirano - vsi oddelki (SIKPIR)
Potopisno predavanje o nenavadnih krajih sveta v torek, 18. 6. 2024, ob 18. uri v Knjižnico Lucija. Predavanje bo interaktivno in podprto z različnimi rekviziti, ki jih je avtor knjig, Vid Legradić, prinesel s potovanj.

Gledališka predstava učenk 6. razreda OŠ Lucija o Zlatolaski in treh medvedih, ki bo v ponedeljek, 17. 6., ob 18. uri v Knjižnici Lucija.
  • Raj izgubljeni; Paradijs ve... (naslovnica)
    Raj izgubljeni
    Nooteboom, Cees
    Brazilka Alma in njena prijateljica Almut sta študentki umetnostne zgodovine. Almo privlačijo renesančne slike angelov. Potem ko Almo v faveli posilijo, želita mladi ženski pozabiti na travmo in ... odpotujeta v Avstralijo, kamor ju je od nekdaj vleklo. Fascinirajo ju Aborigini, njihova umetnost in njihov način življenja. Bosta odkrili izgubljeni raj? Alma se zaljubi v aboriginskega slikarja, vendar ne more računati na resno zvezo. Slikar je zanjo nedostopen in nedoumljiv tako kot njegova umetnost. Da bi zaslužili denar, gresta prijateljici v Perth, kjer v okviru literarnega festivala dobita vlogi statistk, preoblečenih v angele. Tako Alma spozna Erika Zondaga, nizozemskega literarnega kritika. Drugi del zgodbe govori o Eriku, ločencu, ki na prigovarjanje prijatelja in dekleta Anje odpotuje v zdravilišče v Avstriji zaradi težav z alkoholom. Tam ponovno sreča Almo, ki je to pot maserka. Nanjo je mislil dolga tri leta, a kljub temu "angeli ne morejo ostati z ljudmi." Izkaže se, da obe zgodbi nastajata v glavi pisatelja, ki na letalu opazuje mično sopotnico, kako bere knjigo.
    Vrsta gradiva - roman ; leposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : Beletrina, 2016
    Jezik - slovenski
    ISBN - 978-961-284-166-9
    COBISS.SI-ID - 283362816

    Povezava(-e):

    DobreKnjige

Digitalne vsebine: dCOBISS

predogled

jpeg


Rezervirajte gradivo na želenem mestu prevzema.

Mesto prevzema Status gradiva Rezervacija
Piran
prosto - na dom, čas izposoje: 20 dni
Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda
Piran
o 82-3 NOOTEBOOM, C. Raj
IN: 00120287
Piran
o 82-3 NOOTEBOOM, C. Raj
IN: 00120287
prosto - na dom, čas izposoje: 20 dni
loading ...
loading ...
loading ...