UNI-MB - logo
UMNIK - logo
 
Teološka fakulteta, Ljubljana (TEOFLJ)
Spoštovani uporabniki Knjižnice UL TEOF.

Bazi Knjižnice Ljubljana (TEOFLJ) in Teološke knjižnice Maribor (STK) se bosta v juliju 2024 združili v eno bazo TEOF (v COBISS+). Zato bi vas prosili, da vrnete čim več
izposojenega gradiva, ki ga imate doma; in sicer do 30. junija 2024.

O vseh nadaljnjih postopkih združevanja in vpliv na uporabniški profil članov knjižnice vas bomo obveščali preko COBISS+, po e-sporočilih, spletni strani fakultete UL TEOF in pri izposojevalnih pultih.

Hvala za razumevanje.
Knjižnica UL TEOF
  • Prayer at the start of action Neh 1:5-11
    Večko, Snežna
    Razprava razlaga spokorno molitev v Neh 1,5-11, s posebno pozornostjo na pomenkrivde, kazni in odpuščanja. Njen avtor je Nehemija, ki je imel visok položaj na perzijskem dvoru. Ko je zvedel za težke ... razmere v Judeji in Jezuzalemu, je uspel dobiti dovoljenje kralja Artakserksa, da gre v mesto, kjer so grobovi njegovih očetov, in uredi nastalo stanje. Spokorna molitev povzema njegovo reakcijo ob slabi novici. Postavljena je na začetek njegovega delovanja in tako predstavlja duha, ki je vodil obnovo. Temelji na devteronomističnem nauku o grehu in njegovih posledicah. Izraelovi grehi so vzrok, ki jih je Bog kaznoval z izgnanstvom. V spokorni molitvi Nehemija izpoveduje grehe svojega ljudstva in spominja Boga na njegovo obljubo, da jim bo odpustil, če se spokorijo. Svojo prošnjo utemeljuje na Peti Mojzesovi knjigi in Prvi knjigi kraljev, kjer je kraj, ki si ga je Bog izvolil, da tam prebiva njegovo ime, je vrnitev v domovino znamenje obnovljene zaveze.
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2005
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 8549635