UP - logo
Faculty of Arts, Lj. - all departments (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Slovenske prevodne variante francoskega subjunktiva pri dopustnih odvisnikih bien que, quoique, encore que in vzročnih odvisnikih non que, mais parce que (po korpusu FraSloK) [Elektronski vir] : diplomska seminarska naloga
    Gregorčič, Teja
    V diplomski seminarski nalogi bomo predstavili slovenske prevodne variante francoskega subjunktiva pri dopustnih in vzročnih odvisnikih. Prvi del naloge zajema teoretični del. Najprej si bomo ... ogledali temeljno uporabo francoskega naklona subjunktiva. Pričeli bomo z morfološko definicijo, ki predstavi omenjeni naklon, sledile bodo funkcionalne karakteristike in semantična definicija. Slednja podrobneje predstavi uporabo subjunktiva in vrste povedi vkaterih se naklon pojavlja. Predstavili bomo tudi slovenska naklona povednik in pogojnik ter njuno uporabo. Nato se bomo osredotočili na podredje, in sicer na vzročno in dopustno podredje. Opisali bomo značilnosti podrednih veznikov, ki se pojavljajo skupaj s subjunktivom. To bosta podredna veznika, ki se pojavljata v vzročnem podredju non que in mais parce que ter podredni vezniki, ki nastopajo v dopustnem podredju bien que, encore que in quoique. Sledi praktični del, v katerem so predstavljeni primeri iz korpusa FraSloK in sicer so za vsak veznik posebej predstavljeni primeri iz literarnih in publicističnih besedil ter njihove prevodne ustreznice v slovenščini. Predstavljene so tudi prevodne ustreznice subjunktiva v slovenščini.
    Type of material - undergraduate thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [T. Gregorčič], 2012
    Language - slovenian, french
    COBISS.SI-ID - 50066274

Call number – location, accession no. ... Copy status Reservation
OHK - Germanistika
 DiplBPCD GREGORČIČ T. Slovenske
OHK - Germanistika
 DiplBPCD GREGORČIČ T. Slovenske
available - reading room
loading ...
loading ...
loading ...