UP - logo
FSS, J. Goričar Central Social Sciences Library, Ljubljana (ODKLJ)
The library will be closed on 27 April and from 1 to 4 May due to holidays and collective holidays. Opening hours: Mondays to Fridays 8 a.m. - 8 p.m., Saturdays 8 a.m. - 2 p.m..
 More... 

Subject Headings
    Textbook    Zebra   Research guides
  • Analiza uporabnosti grafičnega vmesnika mobilne aplikacije Strava z metodo sledenja gibanja oči [Elektronski vir] : magistrsko delo
    Kerlatec, Ajda
    Cilj magistrskega dela je bil preučiti izzive, s katerimi se uporabniki srečujejo pri interakciji z grafičnim vmesnikom v Stravi, ki je ena najbolj priljubljenih mobilnih aplikacij za samosledenje ... športnim aktivnostim. Osredotočili smo se na njenih pet ključnih funkcionalnosti: snemanje športnih aktivnosti, načrtovanje vadbe, izvajanje treningov, analiza aktivnosti in socialno mreženje v aplikaciji. S pomočjo metode sledenja gibanja oči smo identificirali, kaj uporabnike najbolj vizualno privlači na posameznih zaslonih in kako hitro opazijo določene interakcijske elemente. Izvedli smo uporabniške teste s petimi udeleženci, ki so v mobilni aplikaciji Strava izvedli pet nalog. Rezultati testiranja so pokazali, da so imeli uporabniki težave pri iskanju različnih funkcionalnosti v aplikaciji. Največ težav so imeli z iskanjem gumba za dostop do osebnega profila v aplikaciji, kar bi lahko izboljšali z implementacijo povezave na vrhu desne strani zaslona. Težave so se pojavile tudi pri iskanju funkcionalnosti "Monthly fitness," ki je precej skrita pod glavnim zaslonom. Težavo bi lahko rešili z implementacijo iskalnika, ki omogoča lažje iskanje funkcionalnosti. Udeleženci so pri nastavljanju osebnih ciljev opazili gumb za nastavitev, vendar so spregledali poimenovanja funkcionalnosti. Za izboljšanje prepoznavnosti bi morali biti naslovi funkcionalnosti bolj izpostavljeni, na primer z uporabo kontrastnih barv, ki hitreje pritegnejo njihovo pozornost.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [A. Kerlatec], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 181722627