UP - logo
FSS, J. Goričar Central Social Sciences Library, Ljubljana (ODKLJ)
Opening hours in July and August: 8 a.m. - 3 p.m., Wednesdays 8 a.m. - 5 p.m., Saturdays closed.
 More... 

Subject Headings
    Textbook    Zebra   Research guides
PDF
  • Skrb za informacijsko zaseb... (cover)
    Skrb za informacijsko zasebnost na internetu : konceptualna izhodišča in raziskovalni izzivi
    Bartol, Jošt ; Vehovar, Vasja ; Petrovčič, Andraž
    Informacijska zasebnost je z razvojem računalnikov in interneta postala eno izmed pomembnih družbenih vprašanj, saj nove tehnologije omogočajo neslutene možnosti zbiranja in analize podatkov. Ker ima ... to posledice tako za demokratične družbe kot za vedénje posameznikov, se tej temi posvečajo številni raziskovalci iz različnih znanstvenih disciplin. V članku se osredotočimo na posameznikovo informacijsko zasebnost v internetnem okolju iz socialno-psihološkega vidika in predstavimo enega izmed osrednjih pojmov na tem področju, in sicer skrb za informacijsko zasebnost. Opišemo njegov dosedanji razvoj, konceptualna izhodišča in raziskovalne izzive. Na koncu podamo usmeritve za načrtovanje študij na tem raziskovalnem področju. Ključni pojmi: informacijska zasebnost, internet, raziskovalni izzivi, konceptualizacija, skrb za informacijsko zasebnost.
    Source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 58, št. 4, dec. 2021, str. 991–1008, 1155)
    Type of material - article, component part
    Publish date - 2021
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 91933443

Digital content: dCOBISS


pdf


source: Teorija in praksa : revija za družbena vprašanja. - ISSN 0040-3598 (Letn. 58, št. 4, dec. 2021, str. 991–1008, 1155)

loading ...
loading ...
loading ...