UP - logo
Faculty of Law, Lj. (PRFLJ)
SUMMER OPENING HOURS (July and August 2024)
The library will be open Monday through Friday from 8:00 a.m. to 2:00 p.m.
The library will be closed from 29 July to 2 August (one week) and on 16 August (the day between a holiday and a weekend).
  • 15 let "pravice vedeti"
    Gantar, Pavel ; Šoltes, Igor ; Pirc Musar, Nataša
    Letošnjo jesen obeležujemo 15. obletnico ustanovitve državnega organa za varstvo pravice dostopa do informacij javnega značaja in danes tudi pravice do varstva osebnih podatkov - Informacijskega ... pooblaščenca. Ta je bil ustanovljen leta 2003 na podlagi Zakona o dostopu do informacij javnega značaja (ZDIJZ) in se je glede na tedanji obseg pristojnosti imenoval Pooblaščenec za dostop do informacij javnega značaja. Samostojen in neodvisen državni organ, kot ga poznamo danes, pa je bil oblikovan z Zakonom o Informacijskem pooblaščencu (ZInfP) leta 2005. ZDIJZ, ki je temeljno "orodje" za delovanje tega organa, je bil v teh letih kar nekajkrat spremenjen in dopolnjen. V Pravni praksi obeležujemo 15. obletnico "pravice vedeti" z intervjujem s tremi posamezniki, ki so v Sloveniji odločilno sooblikovali področje dostopa do informacij javnega značaja ter varstva osebnih podatkov, in sicer z dr. Pavlom Gantarjem, ki je kot minister za informacijsko družbo sodeloval pri nastajanju ZDIJZ, z dr. Igorjem Šoltesom, ki je vlogo pooblaščenca za dostop do informacij javnega značaja opravljal prvi, in z dr. Natašo Pirc Musar, ki je funkcijo informacijske pooblaščenke opravljala kar deset let.
    Source: Pravna praksa : PP : časopis za pravna vprašanja. - ISSN 0352-0730 (Leto 37, št. 38, 4. okt. 2018, pril. str. II-VIII)
    Type of material - article, component part ; adult, serious
    Publish date - 2018
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 16354641

source: Pravna praksa : PP : časopis za pravna vprašanja. - ISSN 0352-0730 (Leto 37, št. 38, 4. okt. 2018, pril. str. II-VIII)

loading ...
loading ...
loading ...