UP - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Popis prebivalstva, gospodinjstev in stanovanj v Sloveniji v letu 2001 v luči popisov prebivalstva na slovenskem v preteklosti in prihodnosti
    Vertot, Nelka ; Ilić, Milena
    Osnovni vir podatkov o številu in strukturah prebivalstva določenega območja so še vedno popisi prebivalstva, pomembni mejniki za zgodovino vsake države. Sprimerjavo rezultatov popisov lahko ... ustvarimo sliko razvoja prebivalstva skozi stoletja. Popis je celoten proces zbiranja, vrednotenja, analiziranja in različnih oblik diseminacije demografskih, ekonomskih in socialnih podatkovob popisu o prebivalstvu, družinah in gospodinjstvih v državi.Vedno večji stroškiorganizacije in izvedbe popisov ter naraščajoče potrebe družbe po določenih podatkih zahtevajo tudi pri nas spremembo klasičnega načina izvedbe popisov. Popis 31. marca 2002, bo šesti popis prebivalstva po drugi svetovni vojni, izpeljan na ta kritični datum 31. marca, v njem bomo v Sloveniji uporabili bolj razvite oblike zbiranja podatkov in obdelav kot v predhodnih popisih.
    Vrsta gradiva - prispevek na konferenci
    Leto - 2000
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 453822