UP - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Prevajanje medmetov iz francoščine v slovenščino v stripih o Tintinu in njegovih pustolovščinah [Elektronski vir] : diplomska seminarska naloga
    Mrak, Urša, 1990-
    Namen te diplomske seminarske naloge je analizirati prevedke medmetov v stripih o Tintinovih pustolovščinah ter ugotoviti, če je pri prevajanju prišlo do odstopanj od izvirnika in kakšni so bili ... razlogi za to. Diplomska seminarska naloga je sestavljena iz teoretičnega in analitičnega dela. V teoretičnemu delu so predstavljene značilnosti jezika v stripih, specifične lastnosti prevajanja stripov in karakteristike medmetov, ki so pomemben sestavni del stripov. Medmeti so predstavljeni tako z vidika slovenske slovnice kot z vidika francoske slovnice, pri čemer so poudarjene razlike med obema slovnicama, predvsem pri klasifikaciji podskupin medmetov. Gradivo za analitični del so štirje stripi o Tintinu in njegovih pustolovščinah ter njihovi prevodi. Medmeti iz teh del so zbrani v vzporednem francosko-slovenskem korpusu, ki služi kot podlaga za analizo. Analiza je sistematsko razdeljena po klasifikaciji medmetov, v njej pa je prikazano, kaj so prevajalci upoštevali pri svojem delu, katera so ključna odstopanja in kakšne so razlike med posameznimi prevajalci.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [U. Mrak], 2012
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 49713250

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Germanistika
 DiplBPCD MRAK U. Prevajanje
OHK - Germanistika
 DiplBPCD MRAK U. Prevajanje
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...