UP - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Primerjava jezikovnih priročnikov Slovenski pravopis in Chicago manual of style [Elektronski vir] : pravila za začetnico pri stvarnih lastnih imenih : diplomska seminarska naloga
    Škrjanec, Iza
    V diplomski seminarski nalogi se ukvarjamo z metodologijo podajanja pravil za začetnico pri stvarnih in občnih lastnih imenih v jezikovnih priročnikih za slovenščino in ameriško angleščino, Slovenski ... pravopis in Chicago Manual of Style. Najprej obravnavamo ozadje obeh jezikovnih priročnikov in raziščemo njuno normativno avtoriteto za podajanje pravopisnih pravil ter napotil, in sicer primerjamo instituciji, ki sta odgovorni za izdajanje, vsebino, ki jo priročnika zajemata, in njuno družbeno vlogo. V nadaljevanju kontrastivno primerjamo pravila za rabo začetnice pri imenih organizacij, ustanov in njihovih organizacijskih enot, imenih industrijskih izdelkov in blagovnih znamk ter poimenovalnih zvezah s pridevnikom iz osebnih lastnih imen. Na podlagi razlage pravila in ponazoritvenih primerov ovrednotimo uporabnost in aplikativnost pravil v vsakem od obravnavanih priročnikov.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [I. Škrjanec], 2015
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 58320994

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Germanistika
 SKL-DiplBP ŠKRJANEC I. Primerjava
OHK - Germanistika
 SKL-DiplBP ŠKRJANEC I. Primerjava
ni za izposojo
loading ...
loading ...
loading ...