UP - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • "Veliko spominov, zgodb in glasbe" [Elektronski vir] : participatorno akcijsko raziskovanje glasbenega izobraževanja v pozni starosti : diplomsko delo
    Lunežnik, Vita
    Diplomsko delo raziskuje polje izobraževanja starejših in izpostavlja vprašanje, kakšno vlogo lahko ima v procesu izobraževanja glasba. Namen akcijske raziskave je iskanje novih možnosti za glasbeno ... izobraževanje starejših in ugotavljanje značilnosti glasbenega izobraževanja v pozni starosti. Pri utemeljevanju izhaja iz demografskih sprememb, raziskav o izobraževanju starejših ter različnih pomenov glasbe v povezavi z učenjem in izobraževanjem starejših. V empiričnem delu je opisana akcijska raziskava, ki je potekala v Domu upokojencev Ptuj. Pripravljen je bil rehabilitacijsko-izobraževalni program v obliki glasbenih delavnic. Participatorna akcijska raziskava je potekala kot izobraževalni projekt (skozi 16 korakov) v obdobju dveh mesecev na DUP-u. Rezultati spremljanja začetnega in končnega počutja udeležencev glasbenih delavnic kažejo izboljšanje počutja. Pri vseh udeležencih je bilo na testiranju končno počutje (vedno) ocenjeno višje kot začetno. Ostale ugotovitve raziskave: udeleženci so se naučili novih pesmi, glasbena dejavnost je starejšim omogočala, da so doživeli in se naučili nekaj novega; ukvarjanje z glasbo je pozitivno vplivalo na posameznikovo doživljanje samega sebe; petje je spodbudilo naracije o življenjskih dogodkih; starejši so tvorili pevsko skupino/zbor in s tem manjšo skupnost, v kateri so se srečali z drugimi s podobnim interesom, podobnimi spomini. Raziskava kaže, da starejši (tudi v pozni starosti) izražajo željo po učenju, po novem znanju, napredovanju in osebni rasti. Glasbene delavnice so v okolju pomenile promocijo dejavnega staranja (končni javni nastop udeležencev glasbenih delavnic; krajši dokumentarni film).
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [V. Lunežnik], 2016
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 62511458

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP LUNEŽNIK V. Veliko
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP LUNEŽNIK V. Veliko
ni za izposojo
loading ...
loading ...
loading ...