UP - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Internet memes : teaching English with new internet vernacular = Internetni memi : poučevanje angleščine z novim internetnim žargonom : magistrsko delo
    Jerončič, Nina
    Internetni memi imajo pomembno vlogo v internetnem okolju, prav tako pa so ustvarili novo zvrst angleščine - Memespeak. Namen te naloge je oceniti relevantnost internetnih memov za najstniške učence ... ter dokazati, da imajo memi velik potencial za uporabo pri poučevanju angleščine. Naloga se naprej osredotoči na spreminjanje angleškega jezika ter njegove vloge, na značilnosti internetnih memov in Memespeaka ter na potencial memov pri pouku angleščine. Nato so predstavljeni izsledki ankete o internetnih navadah najstnikov ter njihovega poznavanja memov kot tudi rezultati eksperimenta, pri katerem so bili memi ter leksikalni pristop uporab-ljeni pri učenju modalnega glagola "must" za ugibanje/sklepanje. Izsledki kažejo, da imajo najstniki, predvsem starejši fantje, dobro splošno znanje o memih ter da bi jih njihova vključi-tev v pouk motivirala. Prav tako je eksperiment potrdil, da ima poučevanje z memi otipljiv pozitiven vpliv na zavedanje izbrane slovnične strukture, kar dokazuje, da je poučevanje z memi uspešen pristop.
    Vrsta gradiva - magistrsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [N. Jerončič], 2016
    Jezik - angleški
    COBISS.SI-ID - 62962530

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Germanistika
 SKL-MagB JERONČIČ N. Internet
OHK - Germanistika
 SKL-MagB JERONČIČ N. Internet
prosto - za čitalnico
loading ...
loading ...
loading ...