UP - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
PDF
  • Primerjava jezikovnopolitičnega okvira in jezikovnih pravic narodnih skupnosti v Republiki Sloveniji in Kraljevini Švedski [Elektronski vir] : študija primera na podlagi pregledane zakonodaje
    Kopač, Barbara
    Prispevek obravnava vprašanje narodnih jezikovnih manjšin, pri čemer izpostavlja njihov jezikovnopolitični okvir. Jezik je namreč danes eden temeljnih kazalnikov etnične pripadnosti in kot takšen ... igra podobno vlogo v mednarodni skupnosti kot nekdaj veroizpoved. Z vlogo jezika znotraj manjšinskega vprašanja so se in se še danes ukvarjajo vse pomembnejše evropske in mednarodne institucije (Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi, Svet Evrope, Evropska unija in druge). Države in omenjene institucije so s sprejemanjem novih dokumentov o varstvu narodnih manjših in uveljavitvijo mehanizmov za njihovo uresničevanje pokazale, da mednarodni mir in stabilnost vsekakor neodtujljivo povezujejo z urejenim položajem manjšin.
    Vrsta gradiva - e-članek ; neleposlovje za odrasle
    Leto - 2018
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 69905506