UP - logo
FF, Osrednja humanistična knjižnica, Ljubljana - vsi oddelki (FFLJ)
OHK FF oddelčne knjižnice bodo imele v času poletnih mesecev nekoliko prilagojene urnike. Poletne urnike si lahko ogledate:
Poletni urniki
  • Neformalno izobraževanje za mlajše odrasle [Elektronski vir] : analiza delovanja programa PUM z vidika njegove sistemske ureditve : diplomsko delo
    Božič, Mojca, diplomirana pedagoginja, 1979-
    V času hitrih sprememb uspeh mladih v šoli postaja glavno merilo uspešnosti posameznika. Odraščajoča mladina doživlja vse večje pritiske, zato se v današnji družbi nemalokrat soočamo s problemom ... osipa v šoli in pomanjkljivo motivacijo za izobraževanje med mladimi. Vse bolj se zavedamo, da mladi potrebujejo drugačne metode dela, ki bi jih motivirale za uspešno učenje. Neformalno izobraževanje predstavlja alternativno pot za učinkovito izobraževanje posebno tistih mladih, ki v formalnem šolskem sistemu doživljajo neuspeh. Ena od učinkovitih oblik neformalnega izobraževanja za mlajše odrasle je program PUM. V Sloveniji je edini program za aktivno vključevanje osipnikov v redni šoli. V diplomskem delu predstavljam pomen neformalnega izobraževanja za mlajše odrasle. S študijo primera delovanja programa PUM v Novem mestu ugotavljam težave tega programa v celotnem slovenskem prostoru. Razvidno je, da se program PUM spoprijema zlasti s finančnimi težavami. Z raziskavo ugotavljam umestitev programa PUM v sistem vzgoje in izobraževanja ter ustreznost njegove sistemske ureditve. Ključne ugotovitve raziskave diplomskega dela kažejo, da problematika delovanja programa PUM izhaja iz podrejenega položaja področja izobraževanja odraslih v sistemu vzgoje in izobraževanja oz. natančneje iz pomanjkljive sistemske ureditve mnogih področij izobraževanja odraslih.
    Vrsta gradiva - diplomsko delo ; neleposlovje za odrasle
    Založništvo in izdelava - Ljubljana : [M. Božič], 2010
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 70996066

Signatura – lokacija, inventarna št. ... Status izvoda Rezervacija
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP BOŽIČ M. Neformalno
OHK - Pedagogika in andragogika
 DIP BOŽIČ M. Neformalno
ni za izposojo
loading ...
loading ...
loading ...