UP - logo
Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana (NUK)
Naročanje gradiva za izposojo na dom
Naročanje gradiva za izposojo v čitalnice
Naročanje kopij člankov
Urnik dostave gradiva z oznako DS v signaturi
  • Vloga zaviralcev [beta]-adrenergičnih receptorjev pri srčnem popuščanju : klinična uporaba = [Beta]-blocker therapy in heart failure : clinical applications
    Farrell, Michael H. ; Foody, JoAnne Micale ; Krumholz, Harlan M.
    Zdravljenje z zaviralci beta-adrenergičnih receptorjev zmanjšuje obolevnost inumrljivost pri bolnikih s srčnim popuščanjem in sistolično disfunkcijo levega prekata ter stabilnim tekočinskim statusom. ... Da bi lahko uspešno uporabljali smernice za zdravljenje z zaviralci (beta-adrenergičnih receptorjev pri takšnih bolnikih in tako zagotovili varnost in visoko raven oskrbe bolnikov, je potrebno razumeti vlogo takšnega zdravljenja in poznati sistemske rešitve. Cilj tega prispevka je izluščiti znanstvene dokaze in smernice, ki temeljijo na širokem konsenzu, in jih predstaviti na seriji kliničnih primerov in praktičnih odgovorov o izboru bolnikov, dialogu z bolnikom, vodenju in nadzoru ter sistemskih izboljšavah, ki bodo omogočile kvalitetno oskrbo ter povečale varnost in koristi za vse bolnike s srčnim popuščanjem.
    Vir: JAMA : the journal of the American Medical Association. - ISSN 1318-1092 (Letn. 10, št. 4, avg. 2002, str. 263-274)
    Vrsta gradiva - članek, sestavni del
    Leto - 2002
    Jezik - slovenski
    COBISS.SI-ID - 15346649