ALL libraries (COBIB.SI union bibliographic/catalogue database)
  • Krizno komuniciranje in zaupanje v slovenske javnozdravstvene institucije med mladimi : primer Nacionalnega inštituta za javno zdravje : magistrsko delo
    Furlan, Nina, 1996-
    Pripravljenost javnozdravstvenih institucij in zaupanje vanje sta bila zaradi pojava epidemije covid-19 v začetku leta 2020 postavljena na pomembno preizkušnjo. V času takšnih izrednih razmer tako ... zaupanje kot krizno komuniciranje znatno pridobita na pomenu, še posebej pa je pomembna raven zaupanja v entiteto, ki komunicira preventivne ukrepe, kot je to pri nas Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). Ker je komunikacijski pristop kot kompetenca institucije eden od pomembnejših dejavnikov gradnje zaupanja v to institucijo, je namen magistrske naloge identificirati ključne pristope in elemente kriznega komuniciranja NIJZ z mladimi odraslimi v obdobju epidemije in proučiti, kako jih slednji doživljajo ter kako ti pristopi krepijo ali slabijo njihovo zaupanje v NIJZ. Z izvedbo homogene fokusne skupine sem proučila stališča, poglede in mnenja mladih odraslih, natančneje podiplomskih študentov družboslovja o kriznem komuniciranju NIJZ in njegovem vplivu na njihovo zaupanje v to institucijo. Podatke sem analizirala s pomočjo tematske analize in ugotovila, da je vojaški pristop kriznega komuniciranja s strani NIJZ-jevih govorcev slabil zaupanje mladih odraslih v inštitut, racionalni pristop pa bi ga potencialno krepil. Kvalitativne ugotovitve tega magistrskega dela ponujajo priložnost za poglobitev razumevanja dosedanjih kvantitativnih rezultatov raziskav o zaupanju v javnozdravstvene inštitucije ter lahko služijo kot podlaga za oblikovanje komunikacijskih smernic za učinkovitejšo gradnjo zaupanja s komunikacijo specifičnim segmentom populacije, tj. z mladimi odrasli.
    Type of material - master's thesis ; adult, serious
    Publication and manufacture - Ljubljana : [N. Furlan], 2023
    Language - slovenian
    COBISS.SI-ID - 152555779

No library within the COBISS.SI system holds a copy of this material (e-resource or electronic version in addition to printed version).
loading ...
loading ...
loading ...